Top Ad unit 728 × 90

Dünyanın en güçlü telefonu Huawei'den geliyor!

Dünyanın en güçlü telefonu Huawei'den geliyor!

Huawei yeni işlemcisi Kirin 920'yi resmen tanıttı. Snapdragon 805'den daha güçlü olabilir mi?

Nisan başında, Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin Kıdemli Başkan Yardımcısı "çarpıcı, benzersiz özellikleri" bir amiral gemisi duyuracağını ve rekabette diğerlerinden ayırt edileceğini söylemişti. Söz konusu cep telefonu metalden inşa edilecek diyen yetkili, ayrıca sekiz çekirdekli işlemci yer alacak olan cihazın, Huawei’nin şimdiye kadar çıkardığı akıllı telefonlara göre daha pahalı olacağını belirmişti.

Bu duyuru sonrasında, kod adı "Mulan" olan yeni Huawei üst seviye cihaz AnTuTu veri tabanında tespit edilmiş ve aynı akıllı telefon, yeni donanım ayrıntıları ile blogosphere üzerinde ortaya çıkmıştı.

Huawei kendi mobil işlemcisi sekiz çekirdekli Kirin 920’yi Pekin’de düzenlediği etkinlik ile resmen tanıttı. Yongaseti 1.3-1.6 GHz saat hızlarında çalışan dört çekirdekli Cortex-A7 ile birlikte 1.7 ve 2.0 GHz arasındaki frekanslarda çalışan dört çekirdekli Cortex-A15’ten oluşuyor. Mali-T628 grafik yongası da bulunana pakette LTE Cat 6, SGLTE / CSFB'de ve VOLTE için destek sunuyor.

Kirin 920 1600 x 2560 çözünürlükleri destekliyor, yani teoride yeni yonganın şirketin yakın gelecekte QHD akıllı telefon üretmesine izin verecek. Kirin 920 ile ilgili en ilginç şey ise muhtemelen Huwei göre Qualcomm'un Snapdragon 805 işlemcisinden daha güçlü olduğudur.

Daha önce yapılan testlerde Kirin 920 Qualcom’un Snapdragon 805 ve 801 işlemcilerinden hafif geride kalmıştı. Tam geliştirilmiş haliyle piyasaya sürüldüğünde geçmesi imkansız değil.

http://www.teknolojioku.com/haber/dunyanin-en-guclu-telefonu-huaweiden-geliyor-18581.html
Dünyanın en güçlü telefonu Huawei'den geliyor! Reviewed by Unknown on 05:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Gezginler. Blogger tarafından desteklenmektedir.